Vakkert Om Lego


Lego, Lego, Lego, Lego. Lego. I oppveksten var ingenting mer innbydende, spennende og utfordrende enn lego. Lego setter ingen grenser for fantasien, nei Lego er fantasien selv. Lego gjør ingen forskjell på folk, verken ung eller gammel, for Lego er vår tids tidsmaskin, som tar voksne menn med tilbake til barndommen, og tar barna med inn i voksenlivet. Lego er generasjonenes lim, om du vil. Intet mindre. Nei legoens skjulte skjønnhet er hermed unnfanget.

En kloss – så enkel. Svart, hvit, gul, grønn, blå eller rød. Penger, skurker, hus, politibiler, Star Wars-figurer, helter, prinsesser i nød, vanlige biler, lastebiler, ambulanser, bannbiler, båter, båt-biler, racerbiler, undervannsbiler, sjørøverskip, vanlige skip, ubåter, robåter, roboter, pistoler, cowboyer og indianere, helikoptere, fly, romskip, Indiana Jones og sheriffer. For ikke å snakke om hus, stoler, bord og gress, blomster og bier, jenter og gutter, hatter og sko, hageredskap og parykker.

Lego gjør fantasi til virkelighet. Tenk deg verdens største hus. Du kan bygge det i Lego! Tenk deg en dobbel garasje. Du kan bygge den i Lego! Ingenting er som følelsen av den harde klossen mot dine myke fingre, i det du skal til å gjøre dine fantasier om til virkelighet. Alt hva du ikke har selv, kan realiseres på et lite eller middels stort grønt brett. Det finnes til og en by av Lego i Danmark. Og en Bugatti Chiron i full størrelse, men den er ikke i Danmark så vidt meg bekjent.

Figurene er alltid gule, akkurat som i Simpsons. Unntatt Abu, som har en slags brun gulfarge. Og Crusty the Clown, som er hvit og turkis.

lego_41632_web_pri_1488Bildet er hentet fra https://www.lego.com/en-us/themes/brickheadz/the-simpsons/homer-simpson-and-krusty-the-clown-41632

Categories:Vi Beskriver Hverdagens Skjulte Skjønnhet med Vakre Ord

2 comments

  1. Det jeg liker best med Lego,er at jeg kan lage mene egen figurer. Indiana Jones bukse med star wars jakke. Eller star wars bukse og Indiana Jones jakke. Eller star wars jakke og bukse og fjes med skjegg. Eller bare å droppe huet helt og sette på en blomst eller ett glass. Noen ganger kan du brekke av armene og ha en sort arm og en rød arm på blå genser. En gang fjernet jeg armene helt. Hehe det var gøy. Lo mange timer av der. Har og tatt en tønne en gang og satt ett hode på toppen,da så det ut som han ikke hadde klær. Hahahaha. Har du prøvd å snu beina, det er og artig. Hvis du har gamle slitte Lego fjes,kan du tegne nye selv med sprit tusj,men blir sjeldent vellykket. En gang farget jeg det helt sort,men da visste jeg ikke hvilken vei det skulle stå. Dagens tips der altså

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: